'Die jongens gaan vanavond allemaal zuipen en woensdag speelt Ajax met het tweede'

'Die jongens gaan vanavond allemaal zuipen en woensdag speelt Ajax met het tweede'

12-05-2019 22:27 Laatste update: 13-05-2019 00:04
50

Andy van der Meijde maakt zich weinig zorgen over de laatste competitiewedstrijd tussen De Graafschap en Ajax. De Amsterdammers zijn voor 99 procent zeker van hun 34ste landstitel: het verschil met PSV bedraagt drie punten én veertien treffers.

Nummer 17 De Graafschap, in 2016 nog dé plaaggeest voor Ajax, is een te nemen horde, denkt Van der Meijde. "Het is nu toch klaar? Ze zijn toch gewoon kampioen?", liet hij zondagavond weten bij VTBL. "Die jongens gaan vanavond allemaal zuipen en woensdag stellen ze het tweede elftal op."

Tafelgenoot Theo Janssen ziet ook geen beren op de weg. "Die spelen nacompetitie, dus die zullen misschien ook wat anders gaan proberen en spelers rust geven... Niks meer te winnen", aldus de oud-middenvelder, die tussen 2011 en 2012 in Amsterdam onder contract stond. "Ze hebben zoveel kwaliteiten dat het niet uitmaakt tegen wie ze spelen in de Nederlandse competitie. Als ze gas geven, kunnen ze tegen iedereen drie, vier keer scoren."

De Graafschap en Ajax trappen woensdagavond om 18.30 uur af in Doetinchem. Ajax kan in principe vrijuit spelen, De Graafschap kan hooguit over nummer 16 Excelsior heen klimmen.