Eijer stopt bij Fortuna Sittard: Een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte

Eijer stopt bij Fortuna Sittard: "Een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 06:30ma 13-05-2019 om 06:30

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 07:24ma 13-05-2019 om 07:24

René Eijer en Fortuna Sittard gaan uit elkaar. De trainer heeft 'na een uitgebreide analyse' besloten volgend seizoen niet terug te keren op de bank van de eredivisionist.

Eijer trad afgelopen zomer in dienst bij Fortuna Sittard, waar hij samen met assistent-trainer Kevin Hofland de kar moest trekken. De Schiedammer stelde handhaving veilig. In het technische plaatje van volgend seizoen is echter geen rol weggelegd voor Eijer, zo concluderen beide partijen. Ondanks een contract tot medio 2020 neemt hij afscheid.

"Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen. Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen", verklaart Eijer op de Fortuna-website. "Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen."

"Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken", aldus de trainer, die al jaren kampt met MS. "Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten."

Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard, laat weten 'enorm veel respect' te hebben voor Eijer. "Hij is een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte. René is altijd positief en denkt in mogelijkheden", zegt hij. "René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws