Van der Vaart roemt 'grote speler' van Ajax: 'Zo worden ze niet vaak geboren'

Van der Vaart roemt 'grote speler' van Ajax: 'Zo worden ze niet vaak geboren'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 07:09ma 13-05-2019 om 07:09

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 07:23ma 13-05-2019 om 07:23

Rafael van der Vaart was zondag in de Johan Cruijff Arena en genoot van Hakim Ziyech. De Ajax-uitblinker is volgens de oud-international het verschil tussen de eerste en tweede plek in de Eredivisie.

"Hij is sowieso een van mijn favorieten. Hij nam het team echt op sleeptouw, was de aanjager", zegt Van der Vaart over Ziyech in Studio Voetbal. "Ziyech heeft zich ontpopt tot een van de grote spelers van Ajax. Dat is ook het verschil tussen Ajax en PSV, zo'n speler. Zoals Ziyech worden ze niet vaak geboren. Ik zit daar als Ajax-fan en hij is de reden dat je er gaat zitten."

Van der Vaart ziet Ziyech graag aan zijn vierde seizoen beginnen in Amsterdam. "Dat is ook niet gek. De fans floten hem vorig seizoen uit, maar hebben hem nu in het hart gesloten", zegt de analist, die de synergie ziet in het hele elftal van Ajax. "Het past allemaal goed bij elkaar. Door Dusan Tadic wordt Ziyech beter en andersom."

NOS-commentator Arno Vermeulen vraagt zich af of Ziyech in de belangstelling van de grootste clubs van Europa. "Grote clubs twijfelden omdat je een elftal om hem heen moet bouwen", reageert Van der Vaart. Vermeulen: "Maar zoals hij nu speelt, hoeven ze daarover niet meer te twijfelen." Ziyech werd de laatste weken gelinkt aan onder meer Bayern München.

Poll

Wat moet Ziyech doen?

(2724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws