'Liverpool gebruikt Van Dijk voor transfer De Ligt en zet Barcelona op scherp'

'Liverpool gebruikt Van Dijk voor transfer De Ligt en zet Barcelona op scherp'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 07:38ma 13-05-2019 om 07:38

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 08:09ma 13-05-2019 om 08:09

FC Barcelona maakt zich zorgen over de belangstelling van Liverpool voor Matthijs de Ligt. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Engelse grootmacht zet naar verluidt Virgil van Dijk in om de Ajax-captain te verleiden.

De Ligt leek op de drempel te staan van een overstap naar FC Barcelona, maar de laatste dagen is toch weer twijfel ontstaan over de deal. Volgens El Mundo Deportivo vloog afgelopen vrijdag een Barça-delegatie naar Amsterdam om te praten met Ajax en de entourage van De Ligt. De belangstelling van Liverpool leidt echter tot zorgen.

Barça vreest dat Van Dijk wordt ingezet door Liverpool om De Ligt warm te maken voor een move naar de Champions League-finalist. De twee Nederlanders vormen het hart van de Oranje-defensie. Bij Liverpool staan op dit moment Dejan Lovren of Joël Matip nog naast Van Dijk. Het nieuws van El Mundo Deportivo is opvallend genoeg ook gepubliceerd op de officiële website van Liverpool, al nemen Engelse clubs wel vaker geruchten uit de media over.

Het lijkt erop dat Barcelona nog wel de beste papieren heeft voor de komst van De Ligt. Na de zege op FC Utrecht (4-1) liet de negentienjarige verdediger met een grijns weten dat 'er nog niets rond is met een club'. "Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet. Ik ben hier nog steeds met Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Welke club past beter bij De Ligt?

(4590 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws