Perez kritisch: 'Blijkbaar geen enkele toegevoegde waarde voor PSV'

Perez kritisch: 'Blijkbaar geen enkele toegevoegde waarde voor PSV'

13-05-2019 07:57
83

Kenneth Perez en Arnold Bruggink zetten vraagtekens bij het aankoopbeleid van PSV. De club haalde afgelopen zomer met Aziz Behich en Trent Sainsbury twee spelers binnen die nauwelijks in actie kwamen in de Eredivisie en hun stempel niet konden drukken.

"Dat zijn spelers die gehaald zijn door Van Bommel en zijn schoonvader (Bert van Marwijk, red.). Die hebben met ze gewerkt (bij het Australische elftal, red.). Blijkbaar hebben ze geen enkele toegevoegde waarde, anders hadden ze wel vaker gespeeld", zegt Perez bij FOX Sports. Bruggink verwacht wat het spelersbeleid betreft een andere insteek. "Ik denk dat PSV dat anders zal gaan doen, de samenstelling van de selectie."

Omdat Behich (28) en Sainsbury (27) te oud zijn, mogen zij niet meer spelen voor Jong PSV. Daardoor zitten zij alleen maar op de bank bij PSV 1 en maken zij nergens minuten. "Je hebt dus niets aan ze omdat ze nergens mogen spelen", zegt Perez.

PSV verprutste afgelopen zondag de laatste titelkansen in Alkmaar, waar AZ met 1-0 te sterk was. Na afloop belichtte Bruggink de rol van Denzel Dumfries en Angelino. "Dit was het eerste jaar van Dumfries en Angelino in de top. Gevoelsmatig was de tank leeg bij PSV na de winterstop."

"Er werd steeds op dezelfde spelers een beroep gedaan. Het is best lastig als je op de toppen van je tenen moet lopen wanneer er druk bij komt kijken en het ergens om gaat. Dat was voor deze jongens teveel."