Verbeek staat stil bij verloren seizoen PSV: 'Heeft Van Bommel de kop gekost'

Verbeek staat stil bij verloren seizoen PSV: 'Heeft Van Bommel de kop gekost'

13-05-2019 08:13
77

Dat PSV naast de landstitel gaat grijpen komt voor Gertjan Verbeek niet als een verrassing. Het spel van de club is al maanden niet goed en heeft ongetwijfeld punten gekost, zegt hij bij FOX Sports. PSV verloor zondag met 1-0 van AZ en is zo goed als klaar in de Eredivisie.

"Je zag het aankomen. Ajax heeft een ontwikkeling doorgemaakt, maar PSV heeft stilgestaan of is misschien wel achteruit gelopen in de loop van het seizoen", zegt Verbeek. "Ze hebben een ontzettend slechte tweede seizoenshelft gedraaid met heel moeizaam voetbal. Dat breekt je uiteindelijk toch op."

"Ze hebben wel kansen gecreëerd, maar het voetbal was lang niet goed meer. Hoe goed Van Bommel ook gestart is, die credits heeft hij ook gehad, was het na de winterstop helemaal zoek. Dat heeft hij niet meer teruggevonden. Dat heeft hem de kop gekost."

PSV was lang koploper van de Eredivisie, maar speelde na de winterstop opvallend vaak gelijk. Het cruciale duel met Ajax werd verloren, waardoor de achterstand ineens nog maar twee punten was. "PSV heeft de hele tweede seizoenshelft gespeeld met de angst om iets te verliezen, terwijl Ajax met de euforie speelde om iets te winnen", zegt Verbeek.

"Het spel heeft zich ook ontwikkeld. Ajax is gewoon hartstikke leuk om naar te kijken. Heel Nederland heeft afgelopen woensdag voor de buis gezeten. Bij PSV was het iedere week weer met hangen en wurgen."

PSV-trainer Mark van Bommel besloot in de laatste wedstrijden om zijn middenveld om te gooien. "Ajax had in het begin veel wisselingen, met Van de Beek, Neres en Tadic. Uiteindelijk viel het goed in het pannetje en hebben ze weinig wijzigingen ondergaan. Bij PSV was het andersom. Die begonnen heel vast en op het einde zijn ze continu gaan wisselen."