Janssen legt vinger op zere PSV-plek: Het is onervarenheid van de trainer

Janssen legt vinger op zere PSV-plek: "Het is onervarenheid van de trainer"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 09:06ma 13-05-2019 om 09:06

Theo Janssen wijt het mislukte seizoen van PSV aan de 'onervarenheid' van Mark van Bommel. Dat de PSV-coach na de winterstop is gaan wisselen heeft invloed gehad op de prestaties, denkt hij. PSV stond na de winterstop nog met vijf punten voor en had daar in Amsterdam zelfs acht van kunnen maken, maar lijkt de race op drie punten te gaan verliezen.

"Het is onervarenheid van de trainer, denk ik", zegt Janssen bij VTBL. "Als een ploeg draait moet je het gewoon laten staan en die elf gewoon het vertrouwen geven. Hij is na de winterstop ineens gaan wisselen. Ook voorin is hij allemaal andere dingen gaan doen. Dan zie je dat de automatismes een beetje zijn weggevallen. Dat is hoe ik er naar kijk."

"Ik vind Van Bommel echt een goede trainer en denk dat hij nog veel beter gaat worden. Als hij terug gaat kijken, gaat hij misschien zeggen: ik ben soms iets te vlug geweest", denkt Janssen.

Ajax heeft kwalitatief een betere selectie dan PSV, maar het verschil tussen de nummers een en twee is niet groot. Janssen: "Als je de selecties van Ajax en PSV naast elkaar zet is Ajax duidelijk beter toch? We hebben het er allemaal over dat Ajax dit seizoen zo fantastisch is, maar PSV staat er drie punten achter. Dan kun je zeggen dat ook zij een behoorlijk seizoen hebben gedraaid."

"Als je een elftal hebt staan dat elke week wint, je er een speler afhaalt die misschien net wat minder speelt en je verliest de wedstrijd daarna, dan ben je niet één speler kwijt, maar twee. Dat is wat er gebeurde, waardoor er steeds meer wisselingen kwamen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Eens met Janssen?

(2499 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws