VP's Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier na eliminatie PSV

VP's Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier na eliminatie PSV

13-05-2019 10:00 Laatste update: 10:03
30

In VP's Elftal van de Week van de 33ste speelronde zijn Ajax en AZ hofleverancier. De Amsterdammers en Alkmaarders leveren beide vier spelers.

Marco Bizot (AZ)
De derde keeper van het Nederlands elftal zette zondag een uitroepteken achter zijn optreden tegen PSV, dat voor het eerst dit seizoen niét scoorde. Dat was de verdienste van Bizot.

Jonas Svensson (AZ)
De tweede AZ'er in VP's Elftal van de Week. De Noorse rechtsback verdient een passende beloning voor zijn goede wedstrijd in Alkmaar. Een transfer naar een mooie club in het buitenland lijkt deze zomer niet uitgesloten.

Matthijs de Ligt (Ajax)
De laatste weken gaan er stemmen op dat De Ligt misschien nog een jaartje bij Ajax kan blijven, maar de negentienjarige aanvoerder is de Eredivisie op alle fronten ontgroeid. Ook tegen FC Utrecht hoorde De Ligt bij de beste spelers.

Ron Vlaar (AZ)
Waarschuwing: als er niets aan zijn contractsituatie verandert, is Ron Beton na dit seizoen transfervrij. AZ zal de routinier (34) echter langer aan zich willen binden. Vlaar speelde tegen PSV op WK 2014-niveau.

Caner Cavlan (FC Emmen)
Eén van de pijlers onder het succes van Emmen, dat zich zondag met een 2-3 zege op Willem II verzekerde van een tweede seizoen in de Eredivisie. Cavlan kan terugkijken op een topseizoen.

Guus Til (AZ)
Met de enige en dus winnende treffer in Alkmaar hielp hij AZ aan de drie punten tegen PSV. Til is na de winterstop weer helemaal de oude en vijzelde zijn totaal op naar twaalf competitietreffers.

Donny van de Beek (Ajax)
Het wordt bijna belachelijk, zo goed als Van de Beek de laatste weken speelt. De aanvallende middenvelder van Ajax trok zijn ijzersterke Champions League-vorm door tegen FC Utrecht.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het was niet normaal wat Ziyech liet zien tegen FC Utrecht. De 26-jarige Drontenaar was werkelijk overal, jaagde elke tegenstander af, legde de bal neer waar hij wilde en hielp Ajax zo aan de drie beslissende punten.

Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
Niet Robin van Persie, maar Becker stal zondag de show tijdens Feyenoord - ADO. Met de 0-2 in de tweede helft bracht hij zijn ploeg in veilige haven. De bloedsnelle aanvaller is in bloedvorm.

Dusan Tadic (Ajax)
De topscorer van Ajax zal zich veel hebben voorgesteld van zijn eerste seizoen in Amsterdam, maar 26 goals en 13 assists in 33 competitieduels zullen zijn stoutste verwachtingen overtreffen. Een topseizoen.

Adrian Dalmau (Heracles Almelo)
Door een hattrick tegen Excelsior - uiteindelijk niet eens genoeg voor een punt - is Dalmau de meest trefzekere Spanjaard in één Eredivisie (19 goals). De spits heeft de kwaliteit om altijd op de goede plek te staan.