'Dat weten jullie niet, maar ik ben al maanden bezig om de Ajax-spelers te houden'

'Dat weten jullie niet, maar ik ben al maanden bezig om de Ajax-spelers te houden'

13-05-2019 09:39 Laatste update: 09:43
117

Lasse Schöne hoopt dat de sterkhouders van Ajax in Amsterdam blijven, maar weet dat dat vrijwel onmogelijk is. De routinier doet wat hij kan om de selectie zoveel mogelijk intact te houden.

"Daar ben ik al maanden mee bezig. Dat weten jullie niet, maar daar ben ik goed mee bezig", zegt Schöne voor de camera van AT5. "Ik heb er een bedreiging uitgegooid", grapt hij vervolgens. "Na zo'n seizoen weet je dat een paar van je sterkhouders je helaas gaat verlaten. Ik hou ze liever." Schöne lijkt in ieder geval te blijven. "Die kans is groot. Ik heb nog een contract voor een jaar, dus ik blijf voorlopig even."

Ajax kan woensdag de landstitel veiligstellen bij De Graafschap en revanche nemen na het debacle van drie jaar geleden, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld en de titel naar Eindhoven ging. "Ik vind dat eigenlijk ook wel leuk. Drie jaar geleden hebben we het meegemaakt. Dat was samen met woensdag (uitschakeling tegen Tottenham Hotspur, red.) een van de moeilijkste dagen als Ajax-speler. Dan is het leuk als je hem daar kunt ophalen. Ik heb daar ook gespeeld. Dat maakt het ook bijzonder. Ik heb er zin in."