We hebben geen titel, we hebben geen beker en we hadden geen Europa League

"We hebben geen titel, we hebben geen beker en we hadden geen Europa League"

13-05-2019 09:58
125

De gebroeders Willy en René van de Kerkhof nemen hun verlies en accepteren dat PSV dit seizoen geen kampioen gaat worden. Ajax is in de ogen van het iconische duo de terechte kampioen van Nederland geworden.

"Het is over en sluiten. Op basis van de tweede seizoenshelft verdien je het ook niet als je vijftien of zestien punten verspeelt. Ajax was gewoon sterker en beter en verdient het", vertelt René bij Omroep Brabant. "PSV heeft het niet gisteren (zondag tegen AZ, red.) laten liggen, maar het bij Emmen, Heerenveen en Utrecht verspeeld. PSV was niet meer de ploeg die we in de eerste seizoenshelft zagen."

PSV knokte tegen AZ voor de laatste kansen in de titelstrijd, maar klapte er in Alkmaar niet vol op. AZ maakte de dienst uit. "Ze verloren alle duels die ze maar hadden. Als je ziet hoe ze verdedigden bij de 1-0, een drama. Dat is een beetje de mentaliteit die er is. Voor mij is het een heel slecht seizoen", zegt René.

PSV heeft met nog één wedstrijd te gaan tachtig punten. Dat is normaal gesproken genoeg om kampioen te worden, maar de opmerking dat de club het daarom toch niet zo slecht heeft gedaan gaat er bij René niet in. "Nee, want we hebben geen titel, we hebben geen beker en we hadden geen Europa League omdat we niet hebben overwinterd. Dan heb je gewoon een slecht seizoen."

Willy voegt toe dat er de komende maanden wat moet gebeuren in Eindhoven. "Er zal achterin wat versterking moeten komen. Het is afwachten wat er allemaal weggaat. Ik denk dat PSV de wonden gaat likken en na moet denken wat er het komende seizoen moet gaan gebeuren. Er zal het een en ander vertrekken en er zal het een en ander bij moeten komen."