Ontslag bij nummer zeventien van Premier League: 'Tijd voor verandering'

Ontslag bij nummer zeventien van Premier League: 'Tijd voor verandering'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 10:39ma 13-05-2019 om 10:39

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 10:43ma 13-05-2019 om 10:43

Het doek is maandag gevallen voor Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton. De trainer is ontslagen door de club van Nederlanders Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Op de slotdag van de Premier League verloor Brighton in eigen huis met 4-1 van Manchester City, dat daardoor kampioen werd. 

Hughton slaagde erin om The Seagulls dit seizoen te behouden voor het hoogste niveau. De ploeg eindigde op de zeventiende plaats, twee punten boven de rode streep. Bovendien werd de halve finale van de FA Cup bereikt. Voor de leiding van Brighton is het blijkbaar niet voldoende, want Hughton, sinds 2014 manager van de Zuid-Engelse club, heeft maandag zijn congé gekregen.

"Dit is een van de moeilijkste beslissingen ooit", zegt voorzitter Tony Bloom op de website van de club. "Maar we hebben hier op basis van de tweede seizoenshelft voor gekozen. De laatste 23 duels hebben slechts drie overwinningen opgeleverd. Onze prestaties waren niet voldoende en daarom hebben we het gevoel dat het nu tijd is voor verandering."

Hughton was eerder manager van onder meer Norwich City en Newcastle United. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws