'Van de Beek gaat, honderdduizend procent zeker, ben ik van overtuigd'

'Van de Beek gaat, honderdduizend procent zeker, ben ik van overtuigd'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 16:44ma 13-05-2019 om 16:44

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 16:55ma 13-05-2019 om 16:55

Jeroen Elshoff weet '1000 procent zeker' dat Donny van de Beek woensdagavond zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelt. De middenvelder staat namelijk voor een transfer naar een buitenlandse competitie, denkt hij. 

"Wat hij heeft laten zien... Natuurlijk gaat hij opgehaald worden. Honderdduizend procent zeker. Daar ben ik van overtuigd", zegt de commentator in de wekelijkse voetbalpodcast van de NOS. "Ik denk dat er clubs voorbij gaan komen waarvan je spijt krijgt als je er nee tegen zegt."

"Het is dit seizoen natuurlijk heel bizar gelopen met hem. Hij zou een hele belangrijke rol krijgen, omdat Hakim Ziyech ging vertrekken. Maar Ziyech bleef en Van de Beek functioneerde als verdedigende middenvelder niet met Frenkie de Jong. Uiteindelijk, omdat Dusan Tadic in de spits belandt, gaat Ziyech naar rechts en komt Van de Beek op 10 terecht. Dan valt het in elkaar. Het is een lastig proces geweest."

Voor Ajax staat woensdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De lijstaanvoerder, sinds zondag officieus kampioen, gaat op bezoek bij De Graafschap. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws