Gerbrands en PSV 'verrast' door KNVB: Niks mee te maken, zo gaan we het doen

Gerbrands en PSV 'verrast' door KNVB: "Niks mee te maken, zo gaan we het doen"

13-05-2019 17:16
130

PSV-directeur Toon Gerbrands heeft een wrange nasmaak overgehouden aan de handelswijze van de KNVB, die dit seizoen meerdere malen besloot om wedstrijden van Ajax te verplaatsen. Volgens Gerbrands werden de voorafgaand aan het seizoen gemaakte afspraken geschonden.

Gerbrands snapt dat de KNVB besloot om Ajax tegemoet te komen, benadrukt hij maandag in PSV TV. "Dat zouden ze hopelijk ook voor ons hebben gedaan, als wij in die situatie hadden gezeten. Dat begrijp ik, daar zijn we ook voor, maar niet op de manier waarop het gegaan is", vertelt hij. 'De procedure' van de voetbalbond zorgde voor onvrede bij de PSV-directeur. "Als je duidelijke afspraken maakt over hoe je het gaat oppakken en je wordt op een avond verrast met een telefoontje: niks mee te maken, zo gaan we het doen... Dat vind ik geen manier van handelen."

Dergelijke situaties zullen volgend seizoen niet meer voorkomen, kondigt Gerbrands aan. "Ik ga dit met de KNVB evalueren. Er wordt een nieuw programma samengesteld voor komend seizoen en we zullen er absoluut rekening mee houden dat dit geen tweede keer gaat gebeuren. Wij hebben er op tijd gesprekken over gevoerd, maar we zijn op een paar punten - laat ik het voorzichtig uitdrukken - verrast over hoe de KNVB zich daar gedragen heeft."

No Poll