'Opel Kadett' van PSV ingehaald door Ajax-'Ferrari': Echt veel en veel minder

'Opel Kadett' van PSV ingehaald door Ajax-'Ferrari': "Echt veel en veel minder"

13-05-2019 19:06 Laatste update: 19:15
84

NOS-commentatoren Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff hadden maandag een fikse discussie over PSV. Grueter vond dat de Eindhovenaren naar hun mogelijkheden gepresteerd hebben, maar Avsaroglu en Elshoff liet weten dat het seizoen van PSV mislukt is na het mislopen van de landstitel.

De ploeg van trainer Mark van Bommel liet voor de rust slechts drie punten liggen, maar kon die lijn niet doortrekken na de winterstop en moet de landstitel aan Ajax laten. Grueter wijst in de NOS Voetbalpodcast op de 80 punten die PSV dit seizoen binnengesleept heeft. "Wat een ongekend hoog aantal is. Je kunt toch gewoon je meerdere erkennen in een veel beter team? En dan is het toch heel knap dat je dat team heel lang partij hebt kunnen bieden?"

Avsaroglu vindt echter dat PSV op bezoek bij Ajax een unieke kans heeft laten liggen: de Eindhovenaren voetbalden een half uur lang met één man meer, maar gingen tegen tien Ajacieden alsnog met 3-1 onderuit. "Ze hebben het zelf laten liggen. Dan hebben ze absoluut geen wereldprestatie geleverd, maar gewoon een slechte tweede seizoenshelft gedraaid."

Grueter reageert. "Ik vind het te ver gaan om dit weg te zetten als een rampseizoen waarin ze helemaal niets hebben gepresteerd", aldus de commentator, die vindt dat er eenvoudigweg niet meer verwacht kan worden van PSV. "Het is toch de Open Kadett die constant voorop reed, terwijl de Ferrari steeds manoeuvres maakte. In vergelijking met de selectie van Ajax is het echt veel en veel minder." Elshoff vindt dit echter geen goede vergelijking. "Het is nog steeds de Red Bull geweest die voor de Mercedes reed. Als je dik voor ligt, moet je toch kunnen winnen."