Gemeente Kerkrade vreest faillissement Roda JC en denkt aan noodfonds

Gemeente Kerkrade vreest faillissement Roda JC en denkt aan noodfonds

13-05-2019 19:59 Laatste update: 14-05-2019 17:07
154

De lokale politiek in Kerkrade houdt serieus rekening met een faillissement van Roda JC, meldt 1Limburg maandag. De gemeenteraad overweegt om een 'noodpotje' samen te stellen voor het geval Roda niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Een jaar geleden was het al kantje boord voor de club: Roda degradeerde uit de Eredivisie en eigenaar Frits Schrouff moest bijspringen. Nu de ploeg van interim-trainer Eric van der Luer op een teleurstellende dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie is geëindigd, is de situatie er niet veel rooskleuriger op geworden.

De gemeente Kerkrade vreest, als eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion, een financiële strop: wanneer Roda JC het niet redt, zit men met een kat in de zak ter waarde van 19 miljoen euro. "We hebben weer uitstel gegeven van betaling van de huur en de huur weer verlaagd, maar dat kunnen we niet blijven doen. We moeten proactief zijn en nadenken om een potje te kweken", laat een woordvoerder weten aan 1Limburg.

De gemeenteraad gaat maandagavond met een groep investeerders, onder de noemer Samen Roda JC, praten over het creëren van het noodfonds.