Directieleden van Ajax hebben vast ritueel: Met name Edwin houdt er niet van

Directieleden van Ajax hebben vast ritueel: "Met name Edwin houdt er niet van"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 20:34ma 13-05-2019 om 20:34

De directieleden van Ajax hebben met elkaar afgesproken dat zij zich volledig op de wedstrijd focussen en zich niet af laten leiden door andere zaken, zegt financieel directeur Jeroen Slop. Dat is een vast ritueel. Slop zit onder meer samen met algemeen directeur Edwin van der Sar, directeur spelersbeleid Marc Overmars en leden van de raad van commissarissen op de tribune.

"We zitten in een vast stramien. Oud-voetballers hebben vaste rituelen. Je mag bijvoorbeeld niet naar tussenstanden op je telefoon kijken en ze zeker niet delen", zegt Slop in de Ajax-podcast. "Je kijkt natuurlijk wel, maar je mag het niet delen. Het delen van de stand in Alkmaar brengt ongeluk (AZ speelde zondag tegen PSV, red.). Ik hield m'n mond. Het stadion deed wel z'n best. Toen de 1-0 in Alkmaar viel begreep iedereen wel wat er aan de hand was."

Het niet delen van de tussenstand en niet juichen is dus puur uit bijgeloof. "Hoe lang dat al is? Eigenlijk altijd al. Met name Edwin houdt er niet van. Mensen begonnen het te roepen. Dan hoort hij wat er gezegd wordt. Na een derde keer zegt hij: jongens, weg met die telefoons. Hij heeft ook gelijk. Je moet het eerst zelf doen. Het is leuk wat er in Alkmaar gebeurde, maar daar was ook nog wel even te spelen. Dat het 1-0 stond wilde niets zeggen."

"Er wordt altijd gejuicht, zeker. Bij doelpunten van Ajax en bij mooie ballen wordt er geapplaudiseerd. De rvc-leden zijn echt nog wel meer supporter. Die zie ik in de rust weglopen met het idee dat het al 5-0 staat, terwijl het pas 2-0 staat. De ballen naast worden door hen ook ervaren als doelpunten."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws