De Graafschap lost waarschuwingsschot in aanloop naar thuisduel met Ajax

De Graafschap lost waarschuwingsschot in aanloop naar thuisduel met Ajax

13-05-2019 21:08
77

De Graafschap heeft de eigen supporters en die van Ajax een waarschuwing gegeven voor het thuisduel met Ajax van komende woensdag, waarin de Amsterdammers definitief beslag kunnen leggen op de landstitel. In overleg met de politie, het OM en De Graafschap heeft de gemeente besloten om extra maatregelen te treffen in en rond het stadion.

De Graafschap hoopt op een mooi feest en wil geen onrust in De Vijverberg. 'Wij willen benadrukken dat iedereen de huisregels van De Graafschap dient na te leven', communiceert de club via de officiële kanalen. 'Dat betekent ook dat het doorverkopen van toegangsbewijzen aan derden niet toegestaan is. Het betreden van het speelveld is ten strengste verboden. Aanwijzingen van de stewards en politie dienen te allen tijde opgevolgd te worden.

Supporters die na afloop van de wedstrijd het veld willen betreden kunnen rekenen op een landelijk stadionverbod van zestig maanden en een boete van minstens 450 euro. Fans van Ajax die geen ticket hebben zijn niet welkom en worden door de politie teruggestuurd, aldus de club.

'Supporters die rondom de wedstrijd door de politie worden aangehouden, zijn niet welkom bij een eventuele huldiging van Ajax in Amsterdam. Zij krijgen gedurende de huldiging een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd.'