'Barcelona was vrijdag in Amsterdam: transfer De Ligt over enkele dagen officieel'

'Barcelona was vrijdag in Amsterdam: transfer De Ligt over enkele dagen officieel'

14-05-2019 00:54 Laatste update: 01:23
49

Het heeft er alle schijn van dat Matthijs de Ligt volgend seizoen het shirt van FC Barcelona gaat dragen. Spaanse media melden maandagavond dat een delegatie van de club onlangs in Amsterdam was om te onderhandelen met Ajax. De transfer moet na het einde van de Eredivisie worden aangekondigd.

Mundo Deportivo meldde maandagochtend ineens dat Liverpool zich in de strijd is gaan mengen, maar De Ligt's bestemming lijkt toch echt Catalonië te gaan worden. Het Spaanse radiostation Cadena COPE meldt dat Barcelona afgelopen vrijdag in Amsterdam was om met Ajax te spreken, wat ook al door ESPN naar buiten werd gebracht. Dat werd zondag bij de NOS echter stellig ontkend door algemeen directeur Edwin van der Sar.

President Josep Maria Bartomeu stapte vrijdag samen met Eric Abidal (technisch directeur) en Pep Segura (voorzitter) op het vliegtuig naar Amsterdam. Daar werd onder meer gesproken over de financiële voorwaarden van de transfer. De operatie is in handen van Bartomeu, die er vertrouwen in heeft dat Barcelona de deal over de streep kan trekken. Eerder reisde hij al naar Amsterdam om de deal met Frenkie de Jong rond te maken.

Dat De Ligt hard onderweg is naar Spanje wordt ook gemeld door het doorgaans betrouwbare Catalunya Radio. Barcelona sprak op 12 april met zaakwaarnemer Mino Raiola in Montecarlo. Dat was rond de Champions League-duels van Ajax met Juventus. Niet alleen Segura en Abidal, maar ook andere directieleden Ramon Planes en Oscar Grau waren daarbij aanwezig. 

Er is tijdens dat gesprek niets ondertekend, maar er werden wel transferafspraken gemaakt. De verwachting is dat de transfer officieel wordt gemaakt na het laatste duel van Ajax met De Graafschap.