'Ajax staat voor megaklus: PSV vraagt gigantisch bedrag voor Bergwijn'

'Ajax staat voor megaklus: PSV vraagt gigantisch bedrag voor Bergwijn'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 01:09di 14-05-2019 om 01:09

Als Ajax Steven Bergwijn daadwerkelijk naar Amsterdam wil halen zal de club heel diep in de buidel moeten tasten. Dat schrijven Voetbal International en De Telegraaf. PSV had een recordtransfer in gedachten, maar wil waarschijnlijk nóg meer hebben nu ook Ajax interesse heeft.

Memphis Depay werd in 2015 voor om en nabij de 35 miljoen euro verkocht aan Manchester United. PSV wenst voor Bergwijn nog meer te ontvangen. 'Gedacht wordt aan naar verluidt veertig miljoen euro', schrijft VI. 

De Telegraaf schrijft over een 'Ajax-bonus' bovenop het bedrag dat PSV oorspronkelijk voor Bergwijn wilde hebben. Dat heeft alles te maken met het feit dat Ajax een directe concurrent is en PSV de beste spelers niet aan de aartsrivaal wil verkopen. Naar verluidt heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars zich nog niet in Eindhoven gemeld.

Bergwijn kwijtraken aan Ajax zou een ramp zijn voor PSV, maar de megatransfer biedt ergens ook voordelen. Het geld dat Ajax investeert blijft in Nederland. PSV ontvangt een gigantische transfersom die weer uitgegeven kan worden aan andere spelers. Ajax heeft er nooit een geheim van gemaakt het Bayern München van Nederland te willen worden en heeft met de serieuze interesse in Bergwijn een gigantische stap gezet.

Ajax moet niet alleen diep in de buidel tasten voor Bergwijn, maar ook concurreren met topclubs uit het buitenland. Ook Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund en TSG Hoffenheim hebben Bergwijn hoog op het lijstje staan. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws