Ajax moet salaris Ziyech 'verdubbelen': 'Alleen gaan voor City, Real of Barça'

Ajax moet salaris Ziyech 'verdubbelen': 'Alleen gaan voor City, Real of Barça'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 07:04di 14-05-2019 om 07:04

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 07:24di 14-05-2019 om 07:24

Aad de Mos ziet dat het sentiment rond Hakim Ziyech volledig is gekeerd. Ook de analist was voor de winterstop kritisch op de 26-jarige spelmaker. Hij stelde dat je met Ziyech 'geen kampioen wordt', maar haalt nu bakzeil.

"Ik vónd ook dat hij te veel zijn mannetje liet lopen. Maar ik moet een diepe buiging voord die jongen maken", zegt De Mos in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft de knop omgezet en is één van de aanjagers van dit elftal geworden. Als de vedette van de ploeg bepalend is bij het druk zetten, dan weet je dat het goed zit. Dat hebben trainer Erik ten Hag en zijn staf perfect gedaan."

Volgens De Mos staat Ziyech zelfs symbool voor dit Ajax. "Bij Utrecht was er eentje die aardig liep te schoppen, dat was Bazoer. Die werd door Ziyech even op de figuurlijke sintelbaan gekegeld. Een paar minuten later geeft hij een geweldige pass op Huntelaar. Dan is het plaatje wel compleet, hè."

De Mos adviseert Ajax om het salaris van Ziyech 'nog een keer te verdubbelen' om hem zo binnenboord te houden. Tegelijkertijd adviseert hij de Marokkaan niet zomaar te vertrekken. "Alleen als de echte top komt, dus Real, Manchester City of Barcelona, zou ik gaan als ik hem was."

Poll

Zie jij Ziyech deze zomer bij Ajax blijven?

(4329 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws