El Jebli schudt medespelers wakker: 'We dachten even dat niemand ons kon raken'

El Jebli schudt medespelers wakker: 'We dachten even dat niemand ons kon raken'

14-05-2019 08:30
13

De uitwedstrijd tegen Vitesse is voor De Graafschap een voorbeeld van hoe het níét moet in de play-offs om promotie/degradatie, vindt Youssef El Jebli. De spelmaker scoorde nog met een fraaie vrije trap, maar moest met zijn ploeggenoten een stevige 6-1 nederlaag incasseren.

El Jebli, net begonnen aan de Ramadan, begon op de bank en kwam halverwege alsnog binnen de lijnen, bij een 2-0 achterstand. Na de 1-0 zag hij het al misgaan. "We gaven de doelpunten zó gemakkelijk weg. We hielpen elkaar niet meer", laat El Jebli weten aan de Gelderlander. "Maar wij moeten na een tegengoal juist onze schouders eronder zetten en bikkelen. Nooit opgeven. Dat is de enige manier om het te redden."

De 26-jarige Utrechter hoopt dat de vernedering in Arnhem een goede wake-up call is geweest voor zijn ploeg. "Wij zijn maar De Graafschap, hè. We dachten even dat niemand ons meer kon raken. Maar wij moeten als ploeg echt alles geven om ons veilig te spelen. Doen we dat niet, dan kunnen we beter onze spullen inpakken en ons klaarmaken voor de Eerste Divisie."

De Graafschap sluit woensdagavond het Eredivisie-seizoen af tegen Ajax. Wanneer de Superboeren op de zeventiende plek in de Eredivisie blijven staan, wacht op zondag 19 en woensdag 22 mei een tweeluik met SC Cambuur of Almere City.