Groot nieuws uit Rome: clubicoon De Rossi verlaat AS Roma na achttien jaar

Groot nieuws uit Rome: clubicoon De Rossi verlaat AS Roma na achttien jaar

14-05-2019 09:01 Laatste update: 15-05-2019 13:55
36

AS Roma heeft dinsdagochtend het einde van een tijdperk aangekondigd. Clubicoon Daniele De Rossi zal de Giallorossi aan het einde van het seizoen verlaten, na achttien jaar trouwe dienst.

Het contract van de 35-jarige Romein loopt aan het einde van het seizoen af en zal niet verlengd worden, meldt AS Roma via de clubsite. De Rossi zat op 9 april 2001 al voor het eerst bij de wedstrijdselectie en maakte tijdens het seizoen 2001/2002 zijn debuut. Anno 2019 staat de teller op het duizelingwekkende aantal van 615 (!) officiële optredens in competitieverband.

Wedden

Meer odds

"Daniele is achttien jaar lang het kloppende hart van AS Roma geweest", zegt voorzitter Jim Pallotta. "Hij heeft de Roma-fans altijd met trots vertegenwoordigd op het veld en groeide uit tot een van de beste middenvelders in Europa. We zullen allemaal een traan laten wanneer hij voor het laatst het Roma-shirt aantrekt, maar we respecteren zijn verlangen om zijn loopbaan bij een andere club te vervolgen."

De Rossi geeft dinsdagmiddag nog een persconferentie, waarin hij zijn beslissing zal toelichten. De middenvelder won met Roma twee keer de Coppa Italia en één keer de Supercoppa. Hij speelde daarnaast 117 interlands voor het Italiaanse elftal, waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd.