'Manchester City moet ernstig rekening houden met uitsluiting Champions League'

'Manchester City moet ernstig rekening houden met uitsluiting Champions League'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 09:45di 14-05-2019 om 09:45

Een flinke domper op de feestvreugde voor Manchester City: de kersvers Premier League-kampioen moet ernstig rekening houden met uitsluiting van de Champions League. The Citizens zouden de Financial Fair Play-regels aan de laars hebben gelapt.

Dat melden diverse media, waaronder The New York Times, The Telegraph en The Sun. De onderzoekers van de UEFA zullen om een uitsluiting van één seizoen van de ploeg van manager Pep Guardiola vragen. Of die al komend seizoen moet ingaan, is onduidelijk. De beslissing wordt vermoedelijk nog deze week naar buiten gebracht.

De onderzoekskamer van de UEFA doet sinds maart onderzoek naar City, na onthullingen van Football Leaks. De Engelse kampioen zou in 2013 met de cijfers van sponsorcontracten gesjoemeld hebben om een verlies van 11,5 miljoen euro in te dekken. Een jaar later betaalde de club naar verluidt een bonus van 235.000 euro aan de manager van een minderjarige speler, namelijk Jadon Sancho. De vleugelspeler vertrok uiteindelijk alsnog naar Borussia Dortmund.

Dankzij Football Leaks kwam ook aan het licht dat Abu Dhabi - de club is sinds 2008 in handen van de familie van de emir - in zeven jaar tijd via overgewaardeerde sponsorcontracten een fortuin in City zou hebben gepompt. In 2014 veroordeelde de UEFA Manchester City al eens voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club kreeg toen een boete van 57 miljoen euro, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. 

Mocht Manchester City worden aangepakt door de UEFA, dan is de kans groot dat The Citizens naar het sporttribunaal CAS stappen. Het zou hoe dan ook een flinke streep door de rekening zijn voor de steenrijke eigenaren, die dromen van Europees succes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws