PSV vindt transfer Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar en verkoopt keihard nee

PSV vindt transfer Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar en verkoopt keihard nee

14-05-2019 09:15 Laatste update: 09:31
357

Ajax heeft nog geen contact opgenomen met PSV over een transfer van Steven Bergwijn. Die moeite lijken de Amsterdammers zich ook te kunnen besparen. De Eindhovense club wil niet meewerken aan een vertrek van de aanvaller naar de concurrent.

Dat laat PSV weten aan Voetbal International. Als Ajax zich na de laatste Eredivisie-speelronde van woensdag meldt voor de 21-jarige Bergwijn, dan krijgen ze een keihard nee te horen. PSV lijkt daarmee een duidelijk signaal af te willen geven. De Brabanders zijn ongevoelig voor powerplay van Ajax, dat gezien de financiën het Bayern München van Nederland zou kunnen worden.

Ajax nam al wel contact op met het kamp van Bergwijn. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigde dat de interesse serieus is. De Telegraaf en Voetbal International repten eerder nog over een transfersom van veertig miljoen euro. De Oranje-international wil zelf zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over zijn toekomst, liefst nog voor de start van de Nations League.

Ook het Eindhovens Dagblad noemt de kans heel klein dat PSV meewerkt aan een transfer van Bergwijn naar Ajax. "Wij hebben niets gehoord van Ajax of de zaakwaarnemer hierover", laat woordvoerder Thijs Slegers weten. "Een transfer naar Ajax is voor ons onbespreekbaar." PSV meent genoeg vlees op de botten te hebben om 'nee' te zeggen.

Alleen met 'enorm grof geschut' of als Bergwijn zelf per se de overstap wil maken, is een overstap denkbaar, aldus het ED.