'Bergwijn denkt dat het vanuit Ajax makkelijker is om stap te zetten naar de top'

'Bergwijn denkt dat het vanuit Ajax makkelijker is om stap te zetten naar de top'

14-05-2019 12:33 Laatste update: 12:49
324

Steven Bergwijn is enthousiast over een mogelijke overstap van Eindhoven naar Amsterdam. Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, laat dat dinsdag weten. 

De Telegraaf kwam eerder op de dag met een scoop naar buiten: Ajax heeft het vizier gericht op PSV-ster Bergwijn. Er is inmiddels contact gelegd met het management van de Oranje-aanvaller. "Hij wil duidelijk deze kant op, Amsterdam dus. Het plan is om twee jaar bij Ajax te voetballen, om daarna de stap naar de absolute top te zetten. Bergwijn denkt dat het vanuit Ajax makkelijker is om die stap te zetten dan bij PSV, dat is wel zorgelijk voor PSV", zegt Verweij in de wekelijkse voetbalpodcast van De Telegraaf

PSV verlangt een megabedrag voor Bergwijn, zo veel is zeker. Waarschijnlijk denken de Eindhovenaren aan een som van circa 40 miljoen euro. "Blijkbaar is Bergwijn dat bedrag waard. Ajax heeft ook interesse in de Argentijn Pavón, die is goedkoper, maar dat is wel weer een speler waar het publiek zich minder snel in kan vinden", meent Verweij.

"Ajax moet zorgen dat het geen vreemdelingenlegioen wordt. Bergwijn heeft zondag ook via de app contact gehad met een aantal spelers van Ajax; dat geeft ook aan wat voor band hij heeft met Ajax en de spelers die er nu spelen."