Marca gedecideerd: Barça betaalt 70 miljoen en heeft De Ligt bijna binnen

Marca gedecideerd: Barça betaalt 70 miljoen en heeft De Ligt bijna binnen

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 13:12di 14-05-2019 om 13:12

Het moet heel gek lopen, wil Matthijs de Ligt volgend seizoen géén speler zijn van FC Barcelona. Het toonaangevende Marca schrijft dat dinsdagmiddag. Een deal tussen Ajax en Barça is bijna in kannen en kruiken, zo valt te lezen. 

In de afgelopen dagen is er veel progressie geboekt, weet Marca, en de transfer van De Ligt (19) naar Camp Nou is dichterbij dan ooit. Barça betaalt volgens Marca een slordige 70 miljoen euro voor de verdediger. 

Overeenstemming bereiken over de transfersom bleek relatief eenvoudig; Ajax legde een vraagprijs op tafel en na meerdere gesprekken werd er met Barcelona een akkoord bereikt. 'Iets gecompliceerder', schrijft Marca, was het blijkbaar om de gesprekken met zaakwaarnemer Mino Raiola vlot te laten verlopen. De leiding van Barça heeft geen goede ervaringen met de spelersmakelaar en tijdens de onderhandelingen onstonden er problemen over de commissie die Raiola verlangt. 

Die plooien zouden inmiddels glad zijn gestreken. Volgens Marca is het niet meer de vraag óf, maar wannéér de megatransfer van De Ligt naar Camp Nou onthuld wordt. De international wordt daarmee de tweede Ajax-ster die aan de slag gaat bij Barcelona. Frenkie de Jong is al vastgelegd door de kampioen van Spanje. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is FC Barcelona de beste club voor De Ligt?

(30808 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws