Belangrijke rol voor Makkelie tijdens Champions League-finale in Madrid

Belangrijke rol voor Makkelie tijdens Champions League-finale in Madrid

14-05-2019 14:23 Laatste update: 14:26
26

Damir Skomina is op zaterdag 1 juni de scheidsrechter bij de Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. Dat heeft de UEFA dinsdagmiddag onthuld. Voor Nederlanders Danny Makkelie en Pol van Boekel is tijdens de kraker in Madrid ook een rol weggelegd. 

Makkelie fungeert in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid als VAR. Van Boekel is assistent-VAR, net als Felix Zwayer en Mark Borsch. 

Skomina had dit seizoen in de Champions League vier wedstrijden onder zijn hoede: Paris Saint-Germain-Manchester United, Ajax-Real Madrid, Liverpool-Napoli en TSG Hoffenheim-Manchester City. Het is voor de 42-jarige Sloveen de eerste keer in zijn loopbaan dat hij de leiding heeft over een Champions League-finale.

Op 1 juni strijden Spurs en Liverpool om de Cup met de Grote Oren. De twee topclubs uit de Premier League plaatsten zich ten koste van respectievelijk Ajax en FC Barcelona voor de eindstrijd. De Europa League-finale tussen Chelsea en Arsenal staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi. Die wedstrijd wordt op 29 mei in Baku gespeeld.