Wormuth snapt niets van KNVB-regel rond schorsing: 'Wie bedenkt zoiets?'

Wormuth snapt niets van KNVB-regel rond schorsing: 'Wie bedenkt zoiets?'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 14:25di 14-05-2019 om 14:25

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth is niet te spreken over de regels van de KNVB rond gele kaarten. Met Dario van den Buijs en Tim Breukers heeft Heracles twee spelers die op scherp staan en bij een gele kaart komende woensdag tegen een schorsing aanlopen.

"Als zij dus morgen geel krijgen dan zijn ze de eerste competitiewedstrijd van het volgende seizoen geschorst. Wie bedenkt zoiets?", vraagt hij zich af op de website van Heracles Almelo. "Op basis van één gele kaart teveel zou zo’n speler dan de voorbereiding meedraaien, maar hij mag de eerste wedstrijd niet spelen. Voor een gele kaart teveel is dat teveel straf", vindt hij.

Dat is niet de enige regel waar Wormuth zijn bedenkingen bij heeft. "Nog zoiets: de regel dat gele kaarten opgelopen in de laatste twee speelrondes, en waar geen schorsing voor volgt, meegaan naar volgend seizoen…. Heel vreemd allemaal."

Heracles Almelo speelt woensdagavond de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij PSV. De Almeloërs staan momenteel zevende, een plek die recht zou geven op het spelen van play-offs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Wormuth gelijk?

Ja
85%
Nee
15%
(1554 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws