Schwaab vertrekt bij PSV: 'Hij heeft voor zijn familie gekozen' 

Schwaab vertrekt bij PSV: 'Hij heeft voor zijn familie gekozen' 

14-05-2019 14:59 Laatste update: 16:51
72

Daniel Schwaab vertrekt aan het eind van het seizoen bij PSV. Dat laat trainer Mark van Bommel weten aan PSV TV. 

"Ik heb veel met Daniel gesproken. Voor ons een hele goede speler, op en naast het veld, die gewoon degelijk is. Het is mooi om betrouwbare spelers in je selectie te hebben", aldus Van Bommel. "Hij heeft er lang over nagedacht, het is een moeilijke beslissing voor hem. Maar hij heeft voor zijn familie gekozen, wat heel begrijpelijk is. Dan moet je ook niet voor de tweede keer vragen of hij alsjeblieft wil blijven. Als hij voor zijn familie kiest moet je dat respecteren."

Schwaab maakte in de zomer van 2016 transfervrij de overstap van VfB Stuttgart naar Eindhoven. Bij PSV groeide hij al snel uit tot basisspeler. De centrale verdediger heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Het was al langer duidelijk dat Schwaab twijfelde om langer in Eindhoven te blijven of voor zijn gezin te kiezen en terug te keren naar Duitsland.

Schwaab speelde in totaal 84 competitiewedstrijden voor PSV. Vorig seizoen werd hij met de Eindhovenaren kampioen van Nederland. Thuis tegen Heracles Almelo speelt Schwaab woensdag zijn laatste wedstrijd voor PSV.