PSV neemt stelling: 'Drie keer kampioen in vijf jaar, Bergwijn niet naar Ajax'

PSV neemt stelling: 'Drie keer kampioen in vijf jaar, Bergwijn niet naar Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 15:05di 14-05-2019 om 15:05

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 15:07di 14-05-2019 om 15:07

PSV laat Steven Bergwijn onder geen beding naar Ajax vertrekken. Dat laat technisch manager John de Jong van de Eindhovenaren dinsdagmiddag in duidelijke bewoordingen weten.

"Wij verkopen Steven Bergwijn niet aan Ajax", zegt De Jong, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Wij zijn drie keer kampioen geworden in vijf jaar. Onze beste spelers gaan wij niet aan onze concurrent verkopen." Hij stelt dat PSV zelfs biedingen van vijftig, zestig of zeventig miljoen van Ajax op de 21-jarige aanvaller zal afslaan.

"In navolging van wat we hebben gecommuniceerd, zeg ik nog een keer duidelijk dat een verkoop van Steven Bergwijn aan Ajax onbespreekbaar is", benadrukt De Jong op een persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Het heeft geen zin om nu allerlei hypotheses te gaan bespreken over bedragen van 40, 50 of 60 miljoen euro of meer. Het is gewoon niet aan de orde. Wij laten onze beste spelers niet naar Ajax gaan."

De Jong adviseert de Amsterdamse rivaal om verder te kijken. "Ik hoop dat de scouting van Ajax meer spelers op hun lijstje heeft staan dan Steven Bergwijn, want hij gaat niet."

Eerder op de dag kwam De Telegraaf met het nieuws dat Ajax vól voor de komst van Bergwijn gaat. PSV is er echter als de kippen bij om duidelijk te maken dat de Oranje-international niet aan een rivaal wordt verkocht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws