Van Veldhoven bevestigt: 'Ga niet rond de pot draaien, Roda zoekt nieuwe trainer'

Van Veldhoven bevestigt: 'Ga niet rond de pot draaien, Roda zoekt nieuwe trainer'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 15:36di 14-05-2019 om 15:36

Mikhail Ponomarev lijkt de nieuwe eigenaar van Roda JC te moeten worden. Hij is al geldschieter en voorzitter van 3. Bundesliga-club KFC Uerdingen 05, zo meldt Voetbal International. Eerder was de Rus directeur van het Engelse Bournemouth.

Technisch directeur Harm van Veldhoven wil niet veel kwijt over het gerucht, behalve dat de mensen achter de club 'de insteek hebben om de club weer naar boven te brengen'. Frits Schrouff wil niet langer als financieel infuus dienen en wil van zijn aandelen af. Eerder op de dag werd bekend dat hij in gesprek is met een investeerder. Het lijkt dus om Ponomarev te gaan.

"We moeten nu een volgende stap zien te zetten. Er is nog niks rond, de komende weken zullen de plannen kleur moeten krijgen", reageert Van Veldhoven tegenover VI. "Anders blijf je als club maar hangen en hangen. Dat is al te lang gebeurd."

Van Veldhoven bevestigt dat Roda op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer, al stelt interim-coach Eric van de Luer dat het niet zeker is dat hij vertrekt. "Eric heeft een punt als hij zegt dat er nog geen knoop is doorgehakt, maar ik ga ook niet rond de pot draaien: wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat is de insteek. We zoeken iemand die de club in een volgende fase kan brengen."

"Alleen is op dit moment de vraag of wij bepaalde stappen kunnen zetten. Vooral in financieel opzicht", aldus Van Veldhoven. "Misschien kunnen we zaken niet helemaal doen zoals we willen. In dat geval zullen we intern moeten bekijken hoe we één en ander invullen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws