'Cillessen in de wachtkamer: Barça wil forse transfersom voor Nederlander'

'Cillessen in de wachtkamer: Barça wil forse transfersom voor Nederlander'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 15:57di 14-05-2019 om 15:57

De vraagprijs van FC Barcelona staat een transfer van Jasper Cillessen naar Benfica vooralsnog in de weg. Het bod van de Portugese topclub van tien à twaalf miljoen euro is door de Spaanse kampioen van tafel geveegd, zo meldt Diario Sport.

Cillessen is vastbesloten om Barça deze zomer te verlaten. Na drie seizoenen op de bank wil de Oranje-international weer als eerste doelman aan de slag. Benfica toont concrete interesse, maar lijkt niet aan de vraagprijs van de Catalanen te willen én kunnen voldoen. Dat terwijl Cillessen zelf al wel rond is met de formatie uit Lissabon.

De oud-Ajacied heeft een contract tot medio 2021 en daarin is een transferclausule van 60 miljoen euro opgenomen. Barça hoopt tenminste de helft van dat bedrag te ontvangen, weet Sport. De 10 à 12 miljoen die Benfica bood is dan ook bij lange na niet voldoende. De Spaanse grootmacht is wél bereid om mee te denken met Benfica en onder meer een spelersruil behoort tot de mogelijkheden.

João Ferreira wordt als interessante optie gezien door de beleidsbepalers in Camp Nou. Als Benfica de 18-jarige verdediger in de deal betrekt, is Barça bereid om Cillessen voor 16 tot 18 miljoen te laten gaan. Veel meer water bij de wijn wil Barça niet doen, omdat het Cillessen als een waardevolle kracht ziet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws