Ten Hag geeft één naam prijs: 'Hij heeft een ongelooflijke drive en brengt gif'

Ten Hag geeft één naam prijs: 'Hij heeft een ongelooflijke drive en brengt gif'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 16:25di 14-05-2019 om 16:25

Ajax-trainer Erik ten Hag rekent erop dat zijn spelers de wedstrijd tegen De Graafschap woensdagavond serieus nemen. Hoewel de Amsterdammers officieus kampioen zijn, treden ze in Doetinchem met het sterkste elftal aan.

Alleen David Neres is nog een vraagteken. "We benaderen het puur op voetbal", reageert Ten Hag op de persconferentie op de vraag of sommige andere spelers een kans krijgen. "Het sterkste elftal speelt. We willen met klasse en in stijl afsluiten."

Ten Hag geeft één naam prijs: Klaas-Jan Huntelaar staat aan de aftrap tegen zijn oude club. "Dat sentiment telt niet, maar ik kan je vertellen dat Klaas-Jan speelt. Hij is aan een heel goede reeks bezig. Hij heeft een ongelooflijke drive in zijn spel en brengt gif. Dat doet de ploeg goed", aldus de oefenmeester, die zich niet bezighoudt met de topscorerstitel. De teller van Dusan Tadic staat op 26 goals, terwijl PSV-spits Luuk de Jong 28 keer het net vond. "Het gaat erom dat we de wedstrijd winnen. Daar kijken we naar en zo benaderen we het ook."

Ajax verdedigt op de laatste speeldag een voorsprong van drie punten en veertien doelpunten op PSV. "We staan er heel goed voor, maar ook dan moet je een slag om de arm houden", lacht Ten Hag. "Ik had gisteren nog Kees Rijvers aan de lijn", doelt hij op de bondscoach die met Oranje het EK van 1984 misliep doordat Spanje met 12-1 won van Malta. "Dat is toch bizar, zoiets. In het voetbal zijn de meest vreemde dingen gebeurd."

Poll

Hoe eindigt De Graafschap-Ajax?

(9933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws