'Bandé op weg naar de uitgang bij Ajax? Dat begint er wel op te lijken'

'Bandé op weg naar de uitgang bij Ajax? Dat begint er wel op te lijken'

14-05-2019 18:25
111

Het 'begint erop te lijken' dat Hassane Bandé op weg is naar de uitgang bij Ajax. Die verwachting spreekt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf uit. Bandé werd vorig jaar zomer voor acht miljoen overgenomen van KV Mechelen, maar kwam nog geen minuut in actie voor de Amsterdammers.

Bandé raakte in de voorbereiding op het huidige seizoen zwaargeblesseerd. "Bandé naar de uitgang? Dat begint er wel op te lijken", zegt Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Die is geblesseerd geraakt en heeft een terugslag gehad. Hij traint nu weer niet. Wat daar mee aan de hand is... Hij heeft een heel seizoen niet gespeeld. Hij is in de voorbereiding geblesseerd geraakt. Het is natuurlijk geen lekkere binnenkomer."

Vaclav Cerny, een andere vleugelaanvaller, lijkt ook niet door te gaan breken in Ajax 1. "Cerny is gebleven, maar kon in de winterstop naar sc Heerenveen. Hij heeft hierna nog een eenjarig contract. Er is hier en daar wat interesse, maar dat Ten Hag hem niet als basisspeler ziet is wel duidelijk."

En hoe zit het met Kasper Dolberg? De Deense spits lijkt inmiddels derde keuze te zijn, achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. "Dolberg heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen tegen Tottenham Hotspur. Dat Traoré mocht invallen tegen FC Utrecht zegt heel veel. Ik denk dat Ten Hag een beetje klaar is met Dolberg, maar ik denk niet dat ze hem volledig afschrijven. Als hij blijft krijgt hij gewoon een kans en een plek in de selectie, maar zijn ontwikkeling staat wel stil."