Atlético Madrid komt met bevestiging: Griezmann verlaat de club na vijf jaar

Atlético Madrid komt met bevestiging: Griezmann verlaat de club na vijf jaar

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 22:24di 14-05-2019 om 22:24

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 22:33di 14-05-2019 om 22:33

De kogel is door de kerk: Antoine Griezmann vertrekt na dit seizoen bij Atlético Madrid. Dat maakt de Spaanse topclub dinsdagavond bekend in een bondig statement. De Fransman is zo goed als zeker op weg naar FC Barcelona.

"Het waren vijf ongelooflijke jaren. Ik wil jullie enorm bedanken voor alles. De club heeft een plek in mijn hart", laat Griezmann weten in een korte videoboodschap. De 28-jarige aanvaller verruilde Real Sociedad in de zomer van 2014 voor Atlético, waar hij de voorbije jaren uitgroeide tot publiekslieveling. Hij kan de Madrilenen deze zomer voor 120 miljoen euro verlaten door een transferclausule.

Griezmann moet bij FC Barcelona een droomvoorhoede gaan vormen met Luis Suarez en Lionel Messi. Op termijn moet hij de oud-Ajacied vervangen in de punt van de aanval. Spaanse media schreven eerder al dat de komst van de Franse wereldkampioen hoogstwaarschijnlijk ten koste gaat van Philippe Coutinho. De Braziliaan moet de clubkas spekken, aangezien de Catalanen ook Frenkie de Jong al overnamen van Ajax voor maximaal 86 miljoen euro.

Daarnaast staat Matthijs de Ligt nog altijd hoog op het verlanglijstje in Camp Nou. Een jaar geleden leek Griezmann al op weg naar de kampioen van Spanje, maar de aanvaller besloot toen op het laatste moment om Atlético toch trouw te blijven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws