El Ghazi en Aston Villa op drempel van Premier League na slijtageslag tegen WBA

14-05-2019 23:53
27

Aston Villa is nog één overwinning verwijderd van een terugkeer in de Premier League. De ploeg van aanvaller Anwar El Ghazi trok in de halve finale van de play-offs om promotie aan het langste eind tegen West Bromwich Albion. Daar waren wel strafschoppen voor nodig.

Aston Villa had de eerste ontmoeting op Villa Park met 2-1 gewonnen, maar kwam dinsdag na een klein half uur op achterstand. Craig Dawson kopte raak uit een verre inworp van Mason Holgate: 1-0. Met Anwar El Ghazi wederom in de basis wisten de bezoekers zich niet te herstellen, al kreeg West Bromwich-speler Chris Brunt tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Aangezien uitdoelpunten niet dubbel tellen in Engeland was een verlenging nodig om het verschil te maken. Daarin werd El Ghazi gewisseld, maar de oud-Ajacied zag dat er geen doelpunten meer vielen. In de strafschoppenserie ontpopte Villa-doelman Jed Steer zich tot de held door twee penalty's te keren. Tammy Abraham benutte de beslissende strafschop.

Aston Villa gaat op maandag 27 mei op Wembley strijden om promotie naar de Premier League. El Ghazi en zijn teamgenoten nemen het in de finale op tegen Leeds United of Derby County.