Overmars bevestigt interesse: 'Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV'

Overmars bevestigt interesse: 'Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV'

15-05-2019 06:27 Laatste update: 06:32
142

Ajax heeft inderdaad belangstelling in PSV-aanvaller Steven Bergwijn en zal zich melden bij PSV als die belangstelling concreet wordt. Dat laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten in De Telegraaf.

"Hij is een interessante speler. Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV, zoals het hoort", aldus Overmars. Bergwijn komt eventueel in beeld omdat Frenkie de Jong vertrekt en ook Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Hakim Ziyech mogelijk een overstap maken. "Bij ons staat het aantrekken van Nederlandse spelers op één", legt hij uit.

Volgens Overmars willen de Amsterdammers voorkomen dat er geen binding is tussen de selectie en de supporters. "We kunnen geen hele selectie met Zuid-Amerikanen formeren. Het is niet zo moeilijk. Je kijkt welke poppetjes er in het Nederlands elftal zitten en wat er mogelijk is. Het is heel belangrijk om een Nederlands gezicht te houden", meent hij.

Overmars stelt dat de rvc een financieel plaatje heeft voorgelegd waarmee hij wel uit de voeten kan. "Maar we verwachten vanuit onze eigen jeugd ook veel van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. En Onder 17 hebben we een heel goede lichting", benadrukt hij.