Lozano haalt samen met Gutiérrez voorselectie, maar wacht race tegen de klok

Lozano haalt samen met Gutiérrez voorselectie, maar wacht race tegen de klok

15-05-2019 07:55
18

Hirving Lozano mag nog steeds hopen op deelname aan de Gold Cup. De PSV-aanvaller behoort samen met ploeggenoot Erick Gutiérrez tot de 29-koppige voorselectie, waaruit nog zes spelers af moeten vallen.

De Mexicaanse voetbalbond heet dit in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) bekendgemaakt via de officiële kanalen. Lozano zal nu een race tegen de klok moeten voeren: op donderdag 25 april liep hij een zware knieblessure op tegen Willem II, waardoor hij zijn laatste wedstrijd in Eindhovense dienst mogelijk al gespeeld heeft. Chucky heeft nog één maand de tijd om fit te worden: Mexico begint zijn Gold Cup-campagne op 16 juni met een wedstrijd tegen Cuba.

De selectie van bondscoach Gerardo Martino herbergt nog meer bekende namen. Oud-PSV'er Andrés Guardao (tegenwoordig in dienst van Real Betis) is nog steeds van de partij, net als voormalig AZ'er en PSV'er Héctor Moreno, anno 2019 onder contract bij Real Sociedad. Uriel Antuna, die FC Groningen afgelopen winter verruilde voor Los Angeles Galaxy, is ook geselecteerd, net als Ajax- en PSV-doelwit Edson Álvarez, die deze week echter zijn contract bij Club América verlengde.