'Ten Hag zei: twee weken minder vakantie. Wij dachten: wat is dat voor knakker?'

'Ten Hag zei: twee weken minder vakantie. Wij dachten: wat is dat voor knakker?'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 08:10wo 15-05-2019 om 08:10

Erik ten Hag was als kind al een geboren trainer, aldus jeugdvriend Leon ten Voorde, FC Twente-watcher namens TC/Tubantia. De journalist kan zich nog een anekdote van Wout Brama over de eerste trainersjaren van Ten Hag herinneren.

De inmiddels 32-jarige routinier van FC Twente speelde in de B-jeugd, toen Ten Hag begon aan zijn carrière als jeugdtrainer. "Het eerste dat hij tegen ons zei was dat we twee weken korter vakantie kregen. Wij dachten meteen: wat is voor een knakker?", wordt Brama geciteerd door Ten Voorde.

Volgens de FC Twente-watcher heeft Ten Hag alle eigenschappen om te overleven aan de top: vastberadenheid, visie en voetbalverstand. Dat zat er al op jonge leeftijd in, weet Ten Voorde nog. 'Als wij vroeger keken naar zo’n zeldzame livewedstrijd op tv - dat gebeurde alleen als het stadion was uitverkocht - dan wist Erik alles al te verklaren', schrijft hij. 'Een jaar of 12 was hij en hij wist alles beter. En het vervelende was: vaak had hij nog gelijk ook. Wat hij in zijn hoofd had, kon hij met zijn benen niet vertalen naar de absolute top. Maar in zijn voetbalbrein is hij in mijn beleving altijd al een toptrainer geweest.'

Ten Hag kan woensdagavond op bezoek bij De Graafschap, de club waarmee hij zijn enige kampioenschap ooit pakte, de kroon op het werk zetten. Ajax reist met een comfortabele voorsprong op PSV af naar De Vijverberg en kan zijn 34ste landstitel pakken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Ten Hag de beste trainer in de Eredivisie?

(17552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws