Twijfel over De Jong: 'Heeft nu al pijntjes. En bij Barça speel je 70 wedstrijden'

Twijfel over De Jong: 'Heeft nu al pijntjes. En bij Barça speel je 70 wedstrijden'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 10:27wo 15-05-2019 om 10:27

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 15:18wo 15-05-2019 om 15:18

Hedwiges Maduro vraagt zich af of Frenkie de Jong gaat slagen bij FC Barcelona. De controleur uit Arkel zal in fysiek opzicht nog een aantal stappen moeten zetten voordat hij het gewenste niveau heeft, stelt de FOX Sports-analist.

Qua techniek en balbehandeling is De Jong geknipt voor FC Barcelona, vindt Maduro. "Wat we alleen nog niet weten: hoe gaat hij het fysiek volhouden?", aldus Maduro in Panorama. De oud-Ajacied deed zijn uitspraken in februari, maar staan deze week in het magazine. "Je ziet nu al dat hij vaak wat pijntjes heeft. En bij Barcelona speel je geen veertig duels, zoals bij ons, maar wel zeventig."

De Jong zal ook meer tempo in zijn tempo in zijn spel moeten leggen, denkt Maduro. "Bij Barcelona is het aannemen, spelen, aannemen en spelen. Maar Frenkie staat juist bekend om met de bal te lopen. En dat kan daar dus niet." De oud-middenvelder van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla verwacht niet dat De Jong de concurrentiestrijd van Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Arturo Vidal en Arthur kan winnen, maar denkt dat hij wellicht één linie naar achteren moet. "Wellicht dat ze hem achterin kunnen zetten, naast Piqué. Op die positie kan Frenkie wel mooi opkomen en inschuiven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Frenkie de Jong meteen een basisplaats opeisen bij Barça?

(13365 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws