Verbeek wuift De Jong-dilemma weg: Hij heeft toch volgend jaar pas een contract?

Verbeek wuift De Jong-dilemma weg: "Hij heeft toch volgend jaar pas een contract?"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 16:10wo 15-05-2019 om 16:10

Mocht er in de halve finales van de play-offs voor promotie en degradatie sprake zijn van een clash tussen De Graafschap en SC Cambuur, dan moet Henk de Jong 'gewoon' op de bank zitten bij de formatie uit Doetinchem. Dat vindt Gertjan Verbeek. 

Voor De Jong lonkt er een zeer pikante clash in de nacompetitie: zijn huidige club neemt het hoogstwaarschijnlijk op tegen zijn nieuwe club, Cambuur. Geen probleem, stelt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad"Hij heeft toch volgend jaar pas een contract bij Cambuur? Dat is hetzelfde als een scheidsrechter uit Heerenveen geen wedstrijd van SC Heerenveen zou kunnen fluiten. Als professional dien je objectief te kunnen zijn."

In het verleden koos Sandor Popovics, toen ook trainer op De Vijverberg, er een keer voor om bewust níet op de bank plaats te nemen toen zijn werkgever het op moest nemen tegen zijn toekomstige club. De suggestie dat De Jong dat nu ook zou kunnen overwegen, wuift Verbeek weg. 

"De Jong heeft het hele jaar geroepen dat hij De Graafschap wil behouden voor de Eredivisie. Hij zou iedereen bij de Graafschap in de maling nemen als hij op de tribune zou plaatsnemen. Dat past ook helemaal niet bij Henk."

Cambuur bereikte dinsdag de halve finale van de play-offs. Daarin is de nummer zeventien van de Eredivisie de opponent. De Graafschap staat nu op die plek. De Superboeren zouden woensdag, bij winst op Ajax, nog over nummer zestien Excelsior heen kunnen klimmen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws