'Fris ogende' De Jong verovert Johan Cruijff Prijs: 'Dat is ongelooflijk knap'

'Fris ogende' De Jong verovert Johan Cruijff Prijs: 'Dat is ongelooflijk knap'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 16:40wo 15-05-2019 om 16:40

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 17:13wo 15-05-2019 om 17:13

De Johan Cruijff Prijs 2019 gaat naar Frenkie de Jong. De award wordt sinds 2003 uitgereikt aan het het grootste talent van de Eredivisie. Volgens De Telegraaf is De Jong (21) 'met een ruime meerderheid gekozen' door een vakjury. 

"Eigenlijk is dit een heel logische keuze. Het is ongelooflijk knap dat De Jong zo zijn focus op Ajax heeft kunnen houden, nadat zijn transfer naar Barcelona bekend was gemaakt", onderbouwt juryvoorzitter Jordy Cruijff de keuze voor De Jong, opgetekend in De Telegraaf

"Hij heeft zowel op nationaal als internationaal niveau zijn stempel op de prestaties van Ajax weten te drukken en een enorme stap gemaakt. Een altijd fris ogende speler die alles in zich heeft om een internationale topper te worden."

De Jong krijgt de Johan Cruijff Prijs uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar-gala. De Oranje-international mag een Cruyff Court laten aanleggen op een locatie naar keuze; tijdens het gala wordt bekend waar het voetbalveldje wordt gerealiseerd.

Afgelopen jaar won Matthijs de Ligt de Johan Cruijff Prijs. Eerder winnaars zijn onder meer Vincent Janssen, Memphis Depay en Davy Klaassen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Terechte winnaar?

(1602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws