Discussie over beste Eredivisie-speler: 'De Jong heeft wel eens zesje gescoord'

Discussie over beste Eredivisie-speler: 'De Jong heeft wel eens zesje gescoord'

15-05-2019 18:38 Laatste update: 18:45
14

Marciano Vink is van mening dat Frenkie de Jong na het winnen van de Johan Cruijff Prijs ook de titel voor beste speler van de Eredivisie verdient. De oud-speler van Ajax en PSV krijgt geen bijval van Gertjan Verbeek, die Matthijs de Ligt tipt.

"Ik ben van mening dat Frenkie zowel tot talent als tot beste speler van de Eredivisie gekroond moet worden", steekt Vink van wal bij FOX Sports. "Wat hij Ajax en het Nederlands elftal heeft gebracht, is in ieder geval heel veel rust, de verdedigers de optie om de bal vooruit te spelen en hij is altijd aanspeelbaar. Het 'uitstellen' is ook een groot ding geworden."

"De groei die hij dit seizoen heeft doorgemaakt is fantastisch met de transfer naar FC Barcelona als beloning. Zonder hem helemaal op een voetstuk te zetten, denk ik dat Ajax en Nederland zonder De Jong een heel ander verhaal is", aldus Vink, die niet op veel steun kan rekenen.

Verbeek wijst op Ajax-ploeggenoot De Ligt. "Als je een gemiddeld cijfer geeft, dan scoort De Ligt hoger. Hij is veel stabieler geweest. De Jong is, ik zal niet zeggen door de ondergrens gezakt, maar hij heeft wel eens een heel klein zesje gescoord. De Ligt nooit."