De Jong verbaasd: Dan ben ik toch hartstikke gek voor mijn eigen carrière?

De Jong verbaasd: "Dan ben ik toch hartstikke gek voor mijn eigen carrière?"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 19:14wo 15-05-2019 om 19:14

Veel ogen zijn gericht op Henk de Jong. Zoals de zaken er nu voorstaan, moet de trainer van De Graafschap het in de play-offs opnemen tegen zijn toekomstige werkgever SC Cambuur. De Jong wil niets weten van belangenverstrengeling.

Woensdag gingen er stemmen op dat De Jong maar op de tribune moet gaan zitten als De Graafschap tegen Cambuur speelt. "Ik ben voor De Graafschap en ik ga ervan uit dat wij erin blijven. Daar zal ik alles voor doen", reageert de Friese trainer bij FOX Sports. "Wat moet ik dan doen? Ik laat Cambuur toch niet winnen? Ik ben tot 1 juni bij De Graafschap en dán stap ik over. Ik ben proftrainer in het profvoetbal."

De Jong begrijpt de kritische benadering van de buitenwacht niet. "Je denkt toch niet wij gaan degraderen, omdat Cambuur er dan in komt? Dan ben ik toch hartstikke gek voor mijn eigen carrière? Natuurlijk ga ik op de bank zitten, mits er geen gekke dingen gebeuren. Ik ben er zelf totaal niet mee bezig. Ik zit op de bank met één doel: winnen. Natuurlijk, ik ben toch niet gek hé!"

De Graafschap trapt woensdagavond om 21.00 uur af tegen Ajax. Als de Superboeren niet minimaal een punt pakken tegen de aanstaande landskampioen, is de zeventiende plek een zekerheid en wacht Cambuur in de halve finale van de play-offs.

Poll

Gaat Henk de Jong De Graafschap in de Eredivisie houden?

(1266 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws