PSV eindigt seizoen met zege na gezapige wedstrijd tegen Heracles

PSV eindigt seizoen met zege na gezapige wedstrijd tegen Heracles

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 21:21wo 15-05-2019 om 21:21

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 21:24wo 15-05-2019 om 21:24

PSV heeft het Eredivisie-seizoen afgesloten met een zakelijke thuiszege op Heracles Almelo. Het werd in het Philips Stadion 3-1. PSV eindigt de jaargang 2018/19 op de tweede plek, achter kampioen Ajax; de Amsterdammers verzekerden zich in Doetinchem van de landstitel met een 4-1 overwinning op De Graafschap. 

Bij aanvang van de clash met Heracles wist PSV eigenlijk al dat er niets meer op het spel stond. Een voetbalwonder was nodig om Ajax alsnog van de titel af te houden. De wedstrijd in Eindhoven begon dramatisch voor PSV: Erick Gutiérrez - hij stond weer eens in de basis - verspeelde op het middenveld de bal en Heraclied Silvester van der Water kreeg vervolgens alle ruimte om Joey Konings in stelling te brengen. Hij passeerde Jeroen Zoet al na 25 seconden. 

Een eigen doelpunt van Wout Droste leverde de thuisploeg de gelijkmaker op. Een harde, strakke voorzet van Angelino werd door Droste getoucheerd en de bal verdween in het doel. 

Kort na de pauze kwam PSV op voorsprong: bij de tweede paal legde Pablo Rosario de bal met zijn hoofd terug en Nick Viergever tikte vervolgens met zijn grote teen binnen.

Hoogtepunt van een verder zeer gezapige tweede helft was de wissel van Daniel Schwaab. De Duitse routinier verliep onder luid applaus het veld. Eerder deze week werd bekend dat Schwaab komende zomer uit Eindhoven vertrekt. In de absolute slotfase werd het via Donyell Malen nog 3-1. Heracles kan zich als nummer zeven van de ranglijst opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal. 

Luuk de Jong (28 goals) was in de tweede helft nog dicht bij een goal. De inzet van de aanvoerder werd gekeerd door Heracles-goalie Michael Brouwer. Omdat concurrent Dusan Tadic twee keer wist te scoren tegen De Graafschap en daarmee op 28 doelpunten eindigde, moet De Jong de topscorerstitel met de Servische Ajax-vedette delen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws