Schema play-offs: Utrecht, Vitesse, Heracles en Groningen deze week al aan de bak

Schema play-offs: Utrecht, Vitesse, Heracles en Groningen deze week al aan de bak

15-05-2019 21:40
44

Nu na 34 speelrondes de reguliere competitie erop zit, is bekend welke vier clubs in de play-offs voor Europees voetbal kans maken op een ticket voor de voorronde van de Europa League. FC Utrecht, Vitesse, Heracles Almelo en FC Groningen gaan met elkaar de strijd aan. 

Aanstaande zaterdag (18 mei) staan de eerste halve finales op het programma. Heracles - FC Utrecht en FC Groningen - Vitesse worden dan gespeeld. Drie dagen later volgen de returns. 

Wedden

Meer odds

Het heenduel in de finale van de play-offs wordt op vrijdag 24 mei afgewerkt, de allesbeslissende return op dinsdag 28 mei. Groningen plaatste zich woensdagavond als laatste club voor de play-offs; de formatie van trainer Danny Buijs eindigde op de achtste plek, ondanks een nederlaag bij FC Emmen. Concurrent Willem II ging namelijk hard onderuit (6-2) bij ADO Den Haag. 

De Graafschap verloor op de slotdag met 4-1 van landskampioen Ajax. De Superboeren eindigden op de zeventiende plek en nemen het nu in de halve finale van de nacompetitie op tegen SC Cambuur, dat deze week Almere City wist te kloppen. In de finale wacht een clash met Sparta óf TOP Oss. 

Nummer zeventien Excelsior treft RKC in de halve finale van de nacompetitie; de Waalwijkers rekenden deze week af met NEC. In de finale volgt een ontmoeting met Go Ahead Eagles of FC Den Bosch. De winnaar blijft in/promoveert naar de Eredivisie. De eerste halve finales staan aanstaande zondag (19 mei) op het programma.