De Jong 'verspeelt' topscorerstitel: 'Ik weet niet wat dat nu betekent?'

De Jong 'verspeelt' topscorerstitel: 'Ik weet niet wat dat nu betekent?'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 22:25wo 15-05-2019 om 22:25

PSV en aanvoerder Luuk de Jong houden een stevige kater over aan het seizoen 2018/19. De Eindhovenaren eindigden op de tweede plek op de ranglijst, achter landskampioen Ajax. 

Het slotduel van de competitie won PSV met Heracles Almelo (3-1), maar de teleurstelling overheerste in het Philips Stadion. "Natuurlijk is het goed dat je met een overwinning afsluit. Maar je merkt: de teleurstelling is er van zondag, dat je geen eerste meer staat. Dat voel je direct", aldus De Jong, voor de camera van FOX Sports

"Ik moet mijn collega's feliciteren natuurlijk. Ik denk dat Ajax een heel goed seizoen heeft gedraaid, helaas net iets beter dan wij. Volgend jaar kunnen we hopelijk die strijd aangaan."

De Jong leek af te stevenen op de topscorerstitel, maar omdat Dusan Tadic tegen De Graafschap (1-4 zege) twee keer scoorde en De Jong woensdag het net niet wist te vinden, eindigden beide spitsen gelijk in het topscorersklassement. "Ja... Ik weet niet wat dat nu betekent? Winnen we hem dan allebei? Hij heeft het fantastisch gedaan in de tweede seizoenshelft. Ik had er vanavond eentje moeten maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws