De Jong: 'Ik denk dat wij op basis daarvan het verdienen kampioen te zijn'

De Jong: 'Ik denk dat wij op basis daarvan het verdienen kampioen te zijn'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 23:28wo 15-05-2019 om 23:28

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 23:31wo 15-05-2019 om 23:31

Frenkie de Jong heeft genoten van het seizoen met Ajax, dat woensdag werd bekroond met de landstitel. De jonge middenvelder beseft zich dat de Amsterdammers dit seizoen een bijzondere selectie hadden.

Bennett van Fessem
DOETINCHEM

Gevraagd naar wat hij het mooiste van het seizoen vond, heeft De Jong snel een antwoord klaar. "Dat we heel veel goede voetballers bij elkaar hadden met een chemie in de groep die je ook niet vaak ziet. Iedereen was goed met elkaar. Ik denk dat iedereen met heel veel vreugde elke dag op het veld stond. Ik denk dat dat wel uniek is", aldus De Jong in gesprek met VoetbalPrimeur.

De Jong noemt het kampioenschap een hoogtepunt, maar heeft meer mooie momenten meegemaakt in het afgelopen seizoen. "Het is nauturlijk wel een hoogtepunt als je kampioen wordt, maar ik moet zeggen dat de Europese uitwedstrijden ook echt hoogtepunten waren. Helaas hebben we het net niet kunnen bekronen met de finale", blikt hij ook terug op de indrukwekkende Champions League-campagne.

Volgens De Jong is het kampioenschap van Ajax verdiend. "Ik denk dat wij op basis van voetbal dit jaar het wel verdienen om kampioen te zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws