Definitief afscheid van PSV: 'Ze hebben alles geprobeerd om mij te houden'

Definitief afscheid van PSV: 'Ze hebben alles geprobeerd om mij te houden'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 23:40wo 15-05-2019 om 23:40

Daniel Schwaab speelde woensdagavond zijn allerlaatste wedstrijd voor PSV. De Duitse routinier, zo werd eerder deze week bekend, verlengt zijn aflopende contract niet. PSV-trainer Mark van Bommel gunde hem tijdens zijn afscheid een publiekswissel. 

"Het was een beetje emotioneel voor mij, vandaag. Ik heb hier drie mooie jaren gehad. Om te vertrekken was een hele zware beslissing. De club heeft alles geprobeerd me te behouden", zei Schwaab na afloop van de 3-1 zege, voor de camera van Omroep Brabant

"Het was geen beslissing tegen de club, maar voor mijn familie. Mijn familie is belangrijker. Ze hebben mij nodig en ik heb mijn familie nodig. Ik ben blij dat ik straks meer tijd met ze kan doorbrengen."

De verdediger kreeg op het veld nog een microfoon in zijn handen gedrukt. Hij sprak het publiek in het Philips Stadion kort toe. "Ik was niet voorbereid. Als ik er over na had gedacht, had ik misschien iets anders gezegd. Maar: het was spontaan en soms is spontaan ook het beste. Ik heb hier echt mooie jaren gehad. De titel van vorig jaar was geweldig. Dat is het mooiste moment in mijn carrière, dat ga ik nooit meer vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws