Hete transferzomer in Amsterdam: Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook

Hete transferzomer in Amsterdam: "Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook"

16-05-2019 07:44 Laatste update: 09:42
34

Ajax zette woensdagavond de kroon op een toch al geslaagd seizoen, zag Telegraaf-journalist en Ajax-watcher Mike Verweij. De Amsterdammers verzekerden zich op bezoek bij De Graafschap van hun 34ste landstitel en de eerste dubbel sinds 2002.

Beter kan bijna niet, concludeert Verweij vanaf De Vijverberg. De journalist zag dat de kampioenswedstrijd in Doetinchem niet veel sportieve waarde meer had. "Ja, Ajax was al kampioen. De kans dat PSV met 14-0 van Heracles zou winnen, was natuurlijk nul komma nul", vertelt hij aan de site van De Telegraaf. "De spelers hebben zondag misschien al iets te veel feestgevierd. Het spel was niet goed, één van de minste wedstrijden van dit seizoen. Maar dat is ook logisch, als de spanningsboog niet meer gespannen staat."

Wedden

Meer odds

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wacht een hectische zomer, verwacht Verweij: het zal voor de Amsterdammers een hele krachttoer worden om de selectie volgend seizoen weer op niveau te krijgen. "Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook. Frenkie de Jong is al weg, Matthijs de Ligt gaat ook weg, Donny van de Beek wellicht ook, David Neres. Voor Hakim Ziyech is héél veel interesse. Ajax zal heel goede vervangers moeten zoeken en dat is niet makkelijk, want De Ligt en De Jong kun je niet terugkopen."